Prehrana med kemoterapijo in zdravljenjem raka

Prehrana med kemoterapijo in zdravljenjem raka

Prehrana ima pomembno vlogo pri razvoju in zdravljenju raka. Še posebej moramo biti pozorni na tako imenovano podhranjenost organizma , ki se pojavi, ko je organizmu primanjkuje hranilnih snovi.

To je pogosta težava pri bolnikih z rakom in ima pomemben vpliv na izid zdravljenja. Izguba teže je prav tako opredeljena kot eden od pokazateljev, ki  lahko neposredno vpliva na doseganje uspešnega izida zdravljenja  pri bolnikih z rakom. Podhranjenost in izguba teže lahko vplivata na sposobnost telesa za obnovo sprejemljivih parametrov v krvi med cikli kemoterapije in zmanjšanje stranskih učinkov kemoterapije. Podhranjenost je mogoče preprečiti z zdravo prehrano, ki jo zagotavlja dovolj tekočine, kalorij in hranilnih snovi za ohranjanje mišične mase in hidratacijo. Pomembno je, da telesu med kemoterapijo zagotovimo esencialne aminokisline, ki jih telo ne more sintetizirati samo in jih moramo zato nujno vnašati s pravilno izbrano prehrano. Telo porablja kalorije in beljakovine za energijo, nemoteno delovanje organov, obnovo mišic in za dnevne aktivnosti. Pri zdravljenju raka je pomembno povečanje skupnega števila kalorij in beljakovin, vendar morajo biti prizadevanja usmerjena k doseganju teh povečanih potreb s pomočjo uravnotežene prehrane.

Pri vnosu aminokilsin si lahko pomagamo tudi s prehranskimi dopolnili. Eno trakih je prehransko dopolnilo Imunofan – heksapeptid (spojina sestavljena iz šestih aminokislin) s strukturno formulo arginil-α-aspartil-lisil-valil-tirosil-arginin in natančno določenim zaporedjem aminokislin. Z njegovo sestavo so znastveniki poskušali posnemati naravni peptidni hormon imunosti timopoetin, ki ga v človeškem telesu proizvaja žleza priželjc.

Imunofan je prehransko dopolnilo, ki pomaga pri ohranjanju zdravega imunskega sistema in služi kot učinkovita podpora pri konvencionalnem zdravljenju rakavih obolenj in stanj z nizko imunsko odpornostjo.

Glej še :  Priporočena prehrana in napotki  za pripravo med  kemoterapijo

Glej še:  Primer tedenskega menija med/pred ali po kemoterapiji

Opozorila

Imunofana  ne smejo jemati bolniki s presajenimi organi. Bolniki, ki prejemajo imunosupresivno zdravljenje, lahko jemljejo Imunofan sprej le po posvetu z zdravnikom.

Prehransko dopolnilo je primerno za otroke starejše od 2 let. Prehransko dopolnilo ni primerno za nosečnice.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Akcijska cena 70 Eur!

Imunofan_akcija1
«
»
junij 1, 2017